Over mij

Voorbereiding Yamaha R125 Cup

Na de beslissing van vorig seizoen om weer klasse hoger te gaan zijn we vol met voorbereiding bezig.
Motorisch de Yamaha in topconditie brengen, heerlijk knutselen.
Kuipdelen spuiten van het mooie matzwarte waar ik op was gevallen naar de Cupkleuren van de Yamaha Cup.
Ik heb er enorm veel zin en mijn doelstelling is sowieso top 5 te rijden gedurende het seizoen en ook plannen om meer in België te racen bij 2race en trainen in België, Frankrijk en Spanje.

NSF100, Molenaar NSF100 cup

Na het minibikeseizoen bleek gelukkig dat de NSF100 beter bij mijn postuur te passen.
Het zat fijn en mijn ouders besloten de grotere motor aan te schaffen.
Ik was zo blij en had er echt zin in, Waar moesten we gaan rijden, eerst maar jaartje trainen.of toch maar inschrijven voor NSF100 cup?
Toch maar gekozen voor competitie en inschrijving volgde.
Maart 2018 richting het zuiden naar Damen Leathers voor aanmeten pak etc….
Inmiddels groeide ik door en gedurende het seizoen enorme progressie gevoel, goede rondetijden, wedstrijden super.
Buiten de sport is het ook altijd gezellig met mijn racemaatjes top!
Ook de NSF bleek te klein geworden en mijn armen en benen hadden last van elkaar.
Papa ik wil even proberen op een Yamaha r125 hoor maak je niet druk pap is alleen maar………..ok Sven!
Hij reed erop weg alsof het niets was, toen kwam hij de pitstraat was de knie alweer aan de grond geweest en ja jullie raden het al, ik moest toch maar even om de tafel om weer overleggen met papa en mama wat we volgend seizoen gingen doen.
Ook reden we vaak richting België, inmiddels de NSF weggedaan en Yamaha R125 gekocht.
Francorchamps ook een van mijn favorieten circuits, ik zei tegen mijn vader, ik wil gewoon op de Yamaha een wedstrijdje meepikken, wat bleek de laatste wedstrijd van 2race toch nog even 1e plaats kunnen pikken, oh wat was ik blij en volgend seizoen was bepaald, Yamaha R125 Cup!!!!!

Hoe het begon…

In 2017 viel het oog van mijn ouders op een advertentie van Motorportleek dat er mogelijkheid was voor een opstapdag minibike bij Racekids op het parkeerterrein in Leek.
Mijn ouders dachten ach laat hem maar gewoon proberen en gingen 20 Mei richting Motorportleek en wat bleek ik pikte het heel goed op en bleek een motorcoureur in de dop.

Toch maar ingeschreven bij Racekids en carrière begon.
Trainen in assen Veldhoven, indoor in Poeldijk, Swalmen, Meppen.
Wedstrijden en trainingen gingen super en kreeg steeds meer zin elke dag te rijden.

Toen kwam er een groeispurt en moest ik helaas de minibike na 1 seizoen weg doen.
Ik voelde me niet comfortabel op de minibike, voelde alsof ik gevouwen op zat.
De volgende klasse diende zich aan Honda NSF100, eerste keer proberen na een minibikedag in het volgende stuk daarover meer.